Zwemmend redden

Onze jeugdleden worden door onze instructeurs opgeleid tot Junior Redders, Zwemmend Redders en Life Savers. Direct na het behalen van het zwemdiploma B kun je starten bij Reddingsbrigade Voerendaal.

De jongste leden leren als Junior Redder hoe ze hun eigen veiligheid in het water kunnen vergroten en zelfredzaam worden. Wie een ander wil kunnen redden moet allereerst zichzelf kunnen redden, in Junior Redder 1 t/m 4 wordt de basis gelegd.

Van zelfredding gaat het naar het redden van anderen met behulp van reddingsmiddelen en hulpmiddelen. De handelingen worden uitdagender en er wordt geoefend in bevrijdingsgrepen en vervoersgrepen. De opgedane kennis wordt vastgelegd in Zwemmend Redder 1 t/m 4.

Uiteindelijk wordt je opgeleid tot Life Saver, een volwaardig redder die zelfstandig een verantwoorde redding uit kan voeren en zelf de inschatting maakt om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt moeten worden.

Gedurende de hele opleiding staat de veiligheid van de redder voorop en wordt er aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, oriëntatie, inzicht, samenwerking en communicatie.

Wil je uiteindelijk echt aan de slag als strandwacht op een van de Nederlandse stranden, dan neem je vanuit Reddingsbrigade Voerendaal een goede basis mee naar de strandpost. Aan het strand krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via Life Saver Beach tot Junior Lifeguard en hoger.
Lees hier het artikel dat in april 2015 over onze vereniging werd geschreven.

2015-04-01 Artikel in Gezien - Voerendaalse lifesavers gewild op de stranden

Scroll naar boven