Over ons

Over ons

Reddingsbrigade Voerendaal begon ooit als ZON Voerendaal. Sinds 1987 zetten wij ons in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. In de hoogtijdagen kende onze vereniging meer dan 200 actieve leden. De laatste jaren schommelt het ledenaantal tussen 80 en 110 leden, waarvan meer dan 50% woonachtig is in gemeente Voerendaal. Onze lessen worden verzorgd in sporthal de Joffer (Goswijnstraat 1, Voerendaal).

Onze speerpunten zijn:

  • Zwemmend redden
  • Conditiezwemmen / zwemvaardigheid
  • EHBO
  • Theorielessen zwemmend redden

We informeren onze leden jaarlijks tijdens de ALV over de stand van zaken. Onze bestuursleden zijn regelmatig aanwezig in het zwembad. Heb je een belangrijke vraag, schroom niet om Lloyd Wagemans (voorzitter), Jo Jussen (penningmeester), Diana Schreurs (secretaris) of Jo Leunissen (algemeen bestuurslid) aan te spreken.

Tevens wordt er met enige regelmaat een nieuwsbrief rondgestuurd aan de leden. Lid van onze vereniging, maar je ontvangt de nieuwsbrief niet? Stuur dan een email aan secretaris@reddingsbrigadevoerendaal.nl en we nemen je e-mailadres op in de mailingslijst.

Bijscholing
Onze instructeurs, instructeurs in opleiding en helpers volgen jaarlijks een bijscholing die verzorgd wordt door Rayon Zuid-Oost van Reddingsbrigade Nederland. Hier leren zij de nieuwste technieken op het gebied van zwemmend redden en wisselen zij kennis en ervaringen uit met collega reddingsbrigades.

Samenwerking met reddingsbrigades in de regio
Reddingsbrigade Voerendaal werkt samen met de Maastrichtse Reddingsbrigade. Onze instructeurs in opleiding worden begeleidt door praktijkbegeleiders en leercoaches van de Maastrichtse Reddingsbrigade. Leden die interesse hebben in een uitdaging op het water kunnen bij hun terecht voor het varend redden. Meer informatie hierover staat op hun website: www.maastrichtsereddingsbrigade.nl.

Voerendaalse Life Savers als toezichthouder
Toezichthouders nodig voor een zwembadactiviteit? Onze Life Savers zijn u graag behulpzaam. Onze Life Savers verzorgen reeds enkele jaren het zwembadtoezicht tijdens het jaarlijkse jongleerweekend van Stichting Jongleercollectief Limburg in zwembad Otterveurdt te Hoensbroek. Neem contact op via info@reddingsbrigadevoerendaal.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Extra informatie over Reddingsbrigade Voerendaal
Reddingsbrigade Voerendaal is een vereniging voor en door leden. Transparantie staat hoog in het vaandel. Reddingsbrigade Voerendaal is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Om deze status te behouden zijn wij per 1 januari 2014 verplicht op diverse gegevens algemeen openbaar te maken. Voor meer inlichtingen over een ANBI kunt u de site van de belastingdienst raadplegen of contact opnemen met onze voorzitter Lloyd Wagemans via info@reddingsbrigadevoerendaal.nl.

Wij werken bij onze vereniging met vrijwilligers. Zij krijgen naast een presentje bij hun verjaardag tevens een kerstpakket aangeboden als dank voor hun inzet voor de vereniging. Zonder het werk van al onze vrijwilligers heeft de zwemvereniging geen bestaansrecht. Het beloningsbeleid van onze vereniging valt binnen de door de belastingdienst vastgestelde regels voor vrijwilligers.

Voor uw informatie verschaffen wij u de volgende gegevens over onze vereniging.

Huishoudelijk reglement 05 – 2018 Reddingsbrigade Voerendaal
Gedragsregels en aannamebeleid Reddingsbrigade Voerendaal
Veilig sporten bij Reddingsbrigade Voerendaal
Notariële akte Reddingsbrigade Voerendaal
Balans 2017 Reddingsbrigade Voerendaal
Winst- en verliesrekening 2017 Reddingsbrigade Voerendaal
verslag algemene ledenvergadering van 9 mei 2019
– KvK nr: 40189060
– RSIN nr: 814625940

Scroll to top