EHBO-opleiding Oranje Kruis via Reddingsbrigade Voerendaal

Wij zijn achter de scherm hard aan het werk geweest en hebben voor het nieuwe seizoen een EHBO opleiding via het Oranje Kruis weten samen te stellen waarbij je eerst zelf aan de slag gaat via e-learning en vervolgens op vrijdag 5 januari en zaterdag 6 januari 2024 praktijkopleiding én examen zult hebben. Dit is het laatste weekend van de kerstvakantie.

Het is vereist dat je de e-learning module met een positieve toets afsluit. Daarmee kun je aantonen dat je de theorie beheerst. Met dit bewijs kun je deelnemen aan de praktijkdagen en het examen op 5 en 6 januari 2024. Op de praktijkdagen wordt door een zogenaamd Lotusslachtoffer de geleerde theorie in praktijk gebracht. Meer informatie over e-learning is te vinden op https://elearning.ehbo.nl.

De kosten voor de EHBO-cursus Oranje Kruis via Reddingsbrigade Voerendaal bedragen €250 per persoon. Wil jij of iemand uit je omgeving deelnemen stuur dan het Inschrijfformulier EHBO Reddingsbrigade Voerendaal uiterlijk vrijdag 4 augustus 2023 retour aan secretarisrbv@gmail.com!

Inbegrepen is:

 • E-learning Eerste Hulp van het Oranje Kruis
 • Oranje Kruis boekje
 • 2 praktijkdagen in het Kunderhoes te Voerendaal; oefenen gedurende 1,5 dag en op de 2e dag in middag en avond het examen
 • 1 praktijkexamen met een digitaal diploma (mits het examen gehaald is)
 • Kosten Oranje Kruis instructeurs, examinatoren en Lotusslachtoffers
 • Huur praktijklocatie

EHBO Oranje Kruis opleiding 2024

Goed om te weten:

 • Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.
 • Bij meer dan 12 aanmeldingen werken wij met een voorrangssysteem. Dit houdt in dat leden van Reddingsbrigade Voerendaal die EHBO nodig hebben om deel te kunnen nemen aan het brevetzwemmen in 2024 het grootste recht op deelname hebben, vervolgens overige eigen leden en als laatste vullen we de groep aan met ouders en/of kennissen van onze leden.
 • Aanmelden kan tot vrijdag 4 augustus 2023.
 • Om je aan te melden dien je bijgevoegd inschrijfformulier in te vullen en te retourneren aan secretarisrbv@gmail.com.
 • Omdat wij begrijpen dat €250 wellicht voor deelnemers een groot bedrag kan zijn om in één keer te betalen bieden wij de mogelijkheid om in termijnen via incasso’s te betalen; er wordt dan van september ’23 t/m januari ’24 maandelijks €50 geïncasseerd.
 • Informeer zelf bij je eigen zorgverzekering of zij deze Oranje Kruis EHBO cursus (deels) vergoeden.
 • Afwezigheid op een van de praktijkdagen (5 en 6 januari 2024) houdt in dat deelname aan examen niet mogelijk is, er wordt géén geld gerestitueerd.
 • Het examen Eerste Hulp staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12 – 16 jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen en na schriftelijke instemming van de bestuurder van Het Oranje Kruis. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar examens@ehbo.nl.
 • De praktijkdagen vinden plaats in het Kunderhoes (Hogeweg 74 te Voerendaal).
 • Bij minder dan 10 inschrijvingen kunnen wij de cursus helaas niet door laten gaan. Personen die zich aanmelden voor de cursus ontvangen vóór 1 september 2023 een persoonlijk bericht waarin staat of het minimum aantal deelnemers behaald is. Indien de cursus definitief doorgaat zullen jullie daarna de e-learning module ontvangen en kunnen jullie in je eigen tijd en op je eigen tempo aan de slag met de voorbereidingen op de praktijkdagen én het examen.

Wij hopen jullie hiermee een passend aanbod voor een EHBO-opleiding gedaan te hebben en zien jullie aanmeldingen graag vóór 4 augustus 2023 tegemoet.

Bestuur Reddingsbrigade Voerendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven