PROTOCOL COVID-19 bij Reddingsbrigade Voerendaal

PROTOCOL COVID-19
REDDINGSBRIGADE VOERENDAAL versie 20-08-20

 1. Kom niet zwemmen bij onze vereniging als je klachten vertoont!
  Kom je een week niet zwemmen, meld je dan vooraf af bij onze secretaris via e-mail (secretarisrbv@gmail.com) of telefoontje/app naar 06-12810407.
 2. Alle leden dienen zich thuis om te kleden en komen met de zwemkleding (badpak of zwembroek) onder hun bovenkleding aan richting het zwembad. Ouders van jeugdleden hebben géén toegang tot het zwembad, zwemzaal en kleedhokjes!
  Houd er rekening mee dat ouders niet mee naar binnen mogen en de instructeurs niet mogen helpen bij het uit- en aankleden. Kies voor makkelijke kleding zoals een badjas, trainingspak, onesie of andere ruime kleding zodat zelfstandig omkleden eenvoudig is.
 3. Leden betreden sporthal de Joffer via de hoofdingang.
  Ouders dienen hun kinderen bij de entree af te zetten en kunnen niet mee naar binnen.
 4. Leden worden bij de hoofdingang opgevangen door (een van de) instructeurs. Wees op tijd! Zie hier de toelatingstijden tot de zwemzaal. Ben je te laat dan kun je helaas de zwemzaal niet meer betreden.
  1e lesuur donderdag: 18:20 – 18.30 uur
  2e lesuur donderdag: 19:30 – 19.40 uur
  1e lesuur zaterdag: 09:50 – 10:00 uur
  2e lesuur zaterdag: 11:00 – 11:10 uur
 5. De aanwezigheid van elk lid wordt geregistreerd (zowel jeugdleden als seniorleden van alle lesuren).
 6. Personen vanaf 18 jaar dienen ten alle tijden onderling de 1,5 meter afstand in acht te nemen.
 7. Wij betreden de zwemzaal niet via de standaard ingang! Onder begeleiding van (een van) de instructeurs wordt de zwemzaal betreden via het sportcafé. In het sportcafé dient het schoeisel uitgedaan te worden. Je mag de zwemzaal betreden op schone slippers of blote voeten. Wil je de schoenen pas uit doen bij het bankje in de zwemzaal, dan dien je slofjes over je schoeisel te doen bij het betreden van het zwembad.
 8. Na het betreden van de zwemzaal loopt iedereen door naar de banken. Doe hier (met inachtneming van de 1,5 meter afstand) je bovenkleding uit en stop alle kleding én je schoenen in je tas. Deze tas blijft staan op de bank.
 9. Personen van 18 jaar en ouder die niet uit hetzelfde huishouden komen dienen op het droge te allen tijde 1,5 meter afstand te houden.
  In het water, tijdens de zwemles, geldt geen 1,5 meter afstand.
 10. Volg de instructies van je instructeur op en loop door naar de baan. Ga hier direct het water in en blijf aan de kant hangen totdat de groep compleet is en de instructeur de eerste opdracht geeft.
  Let op: op donderdagavond (1e lesuur) zijn instructeurs gewisseld van baan, info volgt via de instructeurs. Bij het 2e uur op donderdag en 1e uur op zaterdag gelden vaste zwemrichtingen (zie verderop).
 11. De les wordt tijdig afgefloten door onze instructeur. Leden van het 2e uur mogen de zwemzaal pas betreden als de leden van het 1e uur de zwemzaal hebben verlaten. De instructeur fluit op donderdag het 1e lesuur af om 19:20 uur. Om 19.30 uur moeten alle leden de zwemzaal verlaten hebben, zodat de 2e groep de zwemzaal kan betreden. Op zaterdag wordt het 1e lesuur afgefloten om 10:50 uur en moet de zwemzaal om 11:00 uur verlaten zijn, zodat de 2e groep de zwemzaal kan betreden.
 12. Kort douchen mag op eigen verantwoording! Ook hier geldt 1,5 meter afstand.
 13. Omkleden dient te geschieden in het kleedlokaal of individueel kleedhokje waar jij ingedeeld bent. Er mag niet van deze indeling afgeweken worden! 
  Indien er meerdere personen uit verschillende huishoudens achter elkaar ingedeeld zijn in hetzelfde kleedhokje zullen wij dit kleedhokje tussentijds desinfecteren.
  De kleedhokjes zullen door ons voorzien worden van nummering. Zie het overzicht in de nieuwsbrief!
  Je kunt de instructeurs ook ter plekke raadplegen als je het nummer van je kleedhokje niet meer weet.
 14. Binnen 15 minuten na het einde van de zwemles dient iedereen omgekleed te zijn en mag zich niemand meer in de kleedhokjes bevinden.

 

EXTRA TOELICHTING PROTOCOL
REDDINGSBRIGADE VOERENDAAL versie 20-08-20

 1. Er is géén mogelijkheid tot recreatief zwemmen.
  Dus niet aan de kant hangen of naast elkaar zwemmen!
 2. Banen zwemmen is verplicht voor onze seniorleden tijdens het 1e lesuur op zaterdag en 2e lesuur op donderdag.
 3. Er geldt bij de senioren een vaste zwemrichting waarbij wij per 2 banen een rondje creëren.
  Volg de aanwijzingen van de instructeurs a.u.b. op.
 4. Zwembril of duikbril is voorlopig tijdens de zwemles toegestaan vanwege hogere chloorwaarden.
 5. KORT douchen is toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Eigen verantwoording van onze leden. Onze instructeurs gaan hier niet als politieagenten tussenin staan.
 6. Strippenkaartzwemmen is NIET mogelijk zolang wij zwemmen conform het protocol COVID-19. Wij bieden in deze Covid-19 periode al onze leden de kans om één keer per week te komen zwemmen. De strippenkaart behoudt haar waarde en kan zodra het reguliere programma weer hervat wordt vanzelfsprekend weer ingezet worden.
 7. Het 2e lesuur op donderdagavond is het drukste lesuur van onze vereniging. Wil je liever baantjes zwemmen op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur i.p.v. donderdagavond? Dat is mogelijk, maar laat ons die a.u.b. vooraf weten aan onze secretaris via e-mail (secretarisrbv@gmail.com) of telefoontje/app naar 06-12810407. Onze secretaris Diana zal de lesdagwijziging aan je bevestigen en je informeren welk kleedhokje je toegewezen krijgt.
 8. Ouders let op, het sportcafé is gesloten. Hierdoor is het niet mogelijk om te kijken naar de zwemles van uw kind!
 9. Sta je niet ingedeeld in het overzicht van de kleedhokjes en wil je wel komen zwemmen?
  Neem dan even contact op met onze secretaris.
Scroll naar boven