Algemene Verordening Gegevensbescherming

Vanaf 25 mei 2018 gelden er strengere regels op het gebied van privacy. De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) wordt dan vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze AVG geldt voor de hele Europese Unie en heeft gevolgen voor iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt. Dus ook voor ons als vereniging.

Ook wij moeten in kaart brengen hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Het gaat daarbij om vragen als: welke gegevens worden verwerkt, wat gebeurt er met de gegevens en wat doet de vereniging om ze te beschermen?

Op dinsdag 22 mei 2018 sloten onze voorzitter Lloyd Wagemans en secretaris Diana Schreurs daarom aan bij een bijeenkomst over de AVG in de Borenburg, georganiseerd door gemeente Voerendaal en het Huis voor de Sport Limburg.
De komende tijd gaat het bestuur aan de slag met de AVG en zullen leden geïnformeerd worden.

Heb jij nu al een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail aan privacy@reddingsbrigadevoerendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven