Afsluiting zwemseizoen

Het zwemseizoen van 2013-2014 van Reddingsbrigade Voerendaal werd op zaterdag 21 juni 2014 traditioneel afgesloten met het brevetzwemmen. Al vroeg in de morgen meldden de jongste zwemmers zich in zwembad de Joffer voor het praktijkexamen, terwijl de oudste jeugd nog bezig was met het theorie-examen dat bij de hoogste brevetten hoort.

Dit seizoen slaagden maar liefst 35 jeugdigen voor hun brevet in de lijn van Junior Redder, Zwemmend Redder of Life Saver. Met een slagingspercentage van maar liefst 100% kunnen bestuur en instructeurs terugkijken op een geslaagd seizoen.

Het doel van de vereniging is om de verdrinkingsdood te voorkomen in de breedste zin van het woord. Bij de club wordt wekelijks getraind in het redden van zichzelf en het redden van anderen. Daarnaast worden de zwemslagen en conditie verbeterd. Stap voor stap leert iedereen hoe je steeds grotere reddingen uitvoert.

Afgelopen jaar meldden zich maar liefst 5 enthousiastelingen aan voor de opleiding tot instructeur. Daardoor staat ook komend seizoen weer een grote groep instructeurs klaar om te ondersteunen in de bestrijding van de verdrinkingsdood. Een aantal leden zullen deze zomer ook weer surveilleren op de Nederlandse stranden.

Na de zomervakantie zal er weer gestart worden met de trainingen. Het seizoen 2014-2016 belooft een jaar vol bijzondere activiteiten te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to top