Seniorenuitstapje Mareveld

Als vanouds organiseerde Reddingsbrigade Voerendaal ook in 2013 weer het jaarlijkse uitstapje voor de seniorleden. Het beloofde een gezellig avond te worden in Schimmert, waar de leden tegen elkaar ten strijde zouden trekken zoals de uitnodiging vermeldde.

Beetje bij beetje druppelde iedereen binnen en kon de avond geopend worden met het buffet. Aan de schalen te zien had het iedereen goed gesmaakt. De sfeer zat er al goed in: leden die al genietend van een hapje en drankje bijkletsten met hun vaste groepje.

Deze avond moest er ook nog gestreden worden en wel in tweetallen. Door de zaal verspreid stonden spellen opgesteld. Om te voorkomen dat iedereen zou kiezen voor de biljartheld van de zwemclub werd er geloot om tweetallen vast te stellen.

Jong en oud, zwemmers van de donderdagavond en zaterdagochtend. Alles door elkaar, afhankelijk van het lot. Het had nog wat voeten in aarde voordat alle spellen uitgelegd waren en iedereen van de juiste opdrachtenbriefjes was voorzien, maar dat mocht de pret niet drukken. Sportief, zoals wij reddingszwemmers zijn, barstte de gezellige strijd los.

Biljarten op een aflopende tafel, Jenga spelen met ongelijke blokken, koekerellen met een tol die toch echt linksom opgedraaid moest worden, flipperen totdat de kast op stilt slaat, 180 gooien op het dartbord en sjoelen in de ‘gloednieuwe’ sjoelbak. Er heerste een gezellige sfeer.

De airhockeytafel mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Deze bleef de hele avond druk bezet. Zelfs Johan liet zich niet kennen en nam het op tegen Bas. We zullen maar achterwege laten wie deze zware sportieve strijd heeft gewonnen.

Aan het eind van de avond stijgt de spanning als de scores bij elkaar opgeteld moeten worden. Voorzitter Lloyd heeft de eer om de winnaars bekend te maken. Hetty en Oscar steken met kop en schouders boven de andere scores uit en zijn daarmee de terechte winnaars van deze spelavond. Jo en Diana verbraken het record ‘zo min mogelijk punten verzamelen’ en kregen de troostprijs.

Kortom, de activiteit van 2013 was zeer geslaagd, een gezellig en sportief samenzijn van de oudere en iets jongere seniorleden van onze vereniging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to top